Mircea Geoană: NATO nu a fost în pericol niciodată de la înființarea sa

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit în cadrul unui interviu despre viitorul NATO.

Prezent la un interviu în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune B1 TV, în cursul serii de ieri, Mircea Geoană a fost întrebat dacă lucrurile au devenit la normal după schimbarea administrației de la Casa Albă, în contextul în care fostul președinte Donald Trump a avut mai multe declarații controversate cu privire la Alianța Nord-Atlantică.

Înaltul diplomat român a subliniat că NATO e pe un făgaș pozitiv și a subliniat cu această ocazie faptul că cea mai puternică alianță militară din istorie nu a fost niciodată în pericol, precizând uriașa calitate care transformă alianța într-o asemenea putere: capacitatea de a se adapta unui mediu de securitate dinamic și aflat într-o continuă schimbare.

„Suntem mai mult decât pe un făgaș normal, suntem pe un făgaș foarte pozitiv. NATO nu a fost în pericol, în sens propriu, niciodată de la înființarea sa. Aceasta este de fapt ceea ce face ca NATO să fie relevant și să fie considerată cea mai de succes alianță militară din istoria umanității: A reușit mereu să se adapteze unui mediu de securitate în permanentă schimbare”, a precizat Mircea Geoană.

 

„Asistăm la cea mai accelerată și brutală transformare a mediului de securitate iar nevoia de NATO e mai mare decât oricând”

 

Geoană a continuat și a adăugat că azi, într-un moment în care „ asistăm la cea mai accelerată și brutală transformare a mediului de securitate”, „nevoia de NATO e mai mare decât oricând”.

„Acum asistăm la cea mai accelerată și brutală transformare a mediului de securitate și de ordine globală pe care am avut-o în decenii dacă nu în secole. Nevoia de NATO e azi mai mare decât oricând. Nevoia Statelor Unite de a-și mobiliza toți aliații săi e mai mare decât oricând. Dorința și intenția noastră de a păstra NATO relevant, puternic, vigilent și credibil, este mai mare decât oricând. 

Acest summit va avea consecințe pe termen lung. A fost un summit constructiv, pozitiv, ambițios, dinamic și care ne dă foarte multe speranțe că vom continua pentru următoarele decenii să reprezentăm această alianță de mare succes”, a conchis Mircea Geoană, care a adăugat că nici nu vrea să se gândească ce s-ar fi întâmplat cu state din regiunea noastră dacă NATO nu s-ar fi extins și dacă nu exista UE.

Secretarul general adjunct al NATO a subliniat importanța de a fi „parte a unei alianțe care asigură pace, securitate și garantează predictibilitate”. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel