Ministrul ucrainean de externe anunţă dat la care primele avioane F-16 vor ajunge în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean al afacerilor externe, a declarat că avioanele de luptă F-16 ar putea apărea în Ucraina în prima jumătate a anului 2024. Kuleba a precizat că, în prezent, piloții ucraineni urmează cursuri de pregătire în străinătate, în timp ce Ucraina pregătește infrastructura necesară.

Se așteaptă ca Ucraina să primească avioane de luptă F-16 în prima jumătate a anului 2024, după cum a declarat ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba. Livrarea acestor avioane de luptă reprezintă o evoluție semnificativă a eforturilor pe care statele occidentale le depun pentru a ajuta Kievul și se anticipează că acestea vor juca un rol crucial în consolidarea capacităților de apărare ale Ucrainei.

,,Așadar, singurele obstacole pentru apariția avioanelor F-16 în spațiul aerian ucrainean sunt încheierea pregătirii piloților și pregătirea infrastructurii", a explicat Kuleba, potrivit Ukrainska Pravda.



Anterior, Politico a relatat că un mic grup de piloți ucraineni au finalizat deja cursurile de limbă engleză la Baza Aeriană Lackland din Texas și urmează să înceapă săptămâna viitoare antrenamentele pe avioane de luptă F-16 la Baza Aeriană a Gărzii Naționale Aeriene a SUA din Arizona.

Anterior, SUA au estimat că primii piloți ucraineni care se vor antrena pe F-16 ar putea termina programul în trei luni, dar vor putea efectua misiuni de luptă mai târziu.

Recent, Belgia a dezvăluit o serie de noi detalii despre participarea țării la "coaliția avioanelor de luptă", în timp ce Danemarca a clarificat când va fi trimis primul lot de F-16 catre Ucraina.

Belgia va deveni al patrulea donator de avioane F-16 pentru Ucraina în cadrul ''coaliției avioanelor de luptă'', întrucât șefa ministerului apărării din această țară, Ludivine Dedonder, a dezvăluit o serie de detalii despre furnizarea de avioane multirol F-16 către Ucraina.

Belgia și-a anunțat intenția de a furniza avioane de luptă F-16 Ucrainei, livrările urmând să înceapă în 2025. Această decizie a fost confirmată de ministrul apărării Ludivine Dedonder și de premierul Alexander De Croo.

Astfel, s-a aflat că Belgia va trimite Ucrainei avioane "începând cu anul 2025" și că va fi vorba de mai multe F-16 în funcție de câte avioane F-35 vor ajunge Forțele Aeriene Belgiene, a declarat recent ministrul belgian al apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel