Ministrul Sănătății din Iran, depistat pozitiv cu noul coronavirus. Rouhani face apel la calm

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

După China, Iranul este statul cel mai lovit de noul coronavirus în ceea ce privește numărul de victime.

Potrivit celor de la Reuters, care citează agenția de presă ILNA, ministrul Sănătății de la Teheran, Said Namaki, a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19.

În curusl zilei de ieri, Ministerul Sănătății din Iran a anunțat că „12 decese şi 47 de cazuri de infectare în ţară". Iranul e cel mai afectat stat de noul coronavirus, după China, bineînțeles. Iranul este urmat de Coreea de Sud și Italia.

Se pare că azi, potrivit BBC, numărul victimelor a ajuns la 16.

Epidemia în Iran a izbucnit în orașul Qom, unde se pare că mai mulți iranieni s-au întors din China. Epidemia a afectat și statele din regiune. Kuveit, Irak, Oman, Afganistan și Bahrani au anunțat primele cazuri de contaminare după ce cetățenii lor au vizitat Iranul. Pe lângă aceste state, Emiratele Arabe Unite și Libia au anunțat și ele cazuri de coronavirus, la doi turiști iranieni și respectiv o libeneză întoarsă din Iran.

 

Președintele Rouhani face apel la calm. Iranul, cel mai afectat stat de noul coronavirus după China

 

Președintele Iranului a făcut un apel către cetățeni să nu intre în panică întrucât Teheranul se luptă pentru a ține focarul de coronavirus sub control. Hassan Rouhani și-a exprimat încrederea că țara sa va depăși criza generată de COVID-19.

Totodată, Rouhani i-a îndemnat pe iranieni să urmeze directivele Ministerului Sănătății de la Teheran.

De la începutul epidemiei de coronavirus, din luna decembrie a anului trecut, peste 80.000 de cazuri de COVID-19 au fost raportate. Aproximativ 2.700 de persoane au decedat ca urmare a virusului.

CITEȘTE ȘI: Senatorul american Tom Cotton nu exclude ca noul coronavirus să își aibă originea într-un „super laborator al Chinei". Afirmația a stârnit critici puternice

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel