Ministrul rus de externe: Norvegia ar putea facilita normalizarea relațiilor Rusia-NATO

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul rus de externe, Sergey Lavrov, și-a exprimat opinia că Norvegia, prin experiența sa diplomatică, ar putea facilita normalizarea relațiilor dintre Rusia și NATO, după cum infromeaza RIA Novosti, preluat de Uawire.org.

Ministrul rus de externe a adăugat că Moscova este încrezător că atunci când țările din Europa și partenerii occidentali ai Federației Ruse vor fi gata să vorbească despre construirea unei arhitecturi de securitate, Norvegia va fi printre liderii unei astfel de mișcări.

Afirmaţia ministrul rus de externe naşte un mare semn de întrebare. Care sunt în momentul de fata partenerii occidetali ai Federaţiei Ruse la care Lavrov face referire?

Ministrul rus de externe a participat la ceremonia de deschidere a expoziției de hărți vechi, dedicate celor 70 de ani de la semnarea în 1949 a tratatului între guvernul URSS și guvernul Norvegiei cu privire la regimul frontierei sovieto-norvegiene și modul de reglementare a conflictelor și incidentelor de frontieră.

Rusia este îngrijorată de activitatea NATO

,,Am discutat sincer, profesionist despre această situație..., legată de securitate în nordul Europei. Am adresat niște întrebări în legătură cu modul în care evoluează activitățile NATO pe teritoriul Norvegiei. Ne îngrijorează asta din punct de vedere a faptului că e vecinul nostru și a faptului că există riscul militarizării Arcticii, împotriva căreia s-au pronunțat întotdeauna membrii Consiliului Arctic", a declarat Lavrov, vineri, în cadrul unei conferințe de presă cu ministrul Afacerilor Externe al Norvegiei, Ane Marie Eriksen Soreide.

Norvegia rămâne angajată în politica sa față de NATO

Afacerilor Externe al Norvegiei și-a prezentat propriile argumente care includ obligațiile asumate în cadrul NATO, însă a confirmat că politica de bază rămâne una actuală.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel