Ministrul rus al Apărării vrea ca navele marinei să facă o vizită în porturile Forţelor Navale Franceze

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu
Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu

Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a purtat, în cursul zilei de joi, o discuție telefonică cu omologul său francez, Florence Parly. În cadrul acestei discuţii, generalul Serghei Shoigu i-a propus ministrului francez un schimb de vizite a navelor de luptă ale celor două țări, dar și invitat oficiali militari francezi la forumul Armatei și la Jocurile internaționale ale armatei care au loc anual în Rusia.

Ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, i-a făcut ministrului francez al Apărării o propunere, care pe mulţi îi va face să râdă cu gura până la urechi, şi anume ca o navă militară franceza să viziteze unul dintre porturile rusești şi de ce nu, marina rusă să procedeze la fel, să trimită o navă într-un port din Franţa.

„Generalul Serghei Shoigu, a propus să înființeze grupuri de experți inter-agenții ruse-franceze pentru securitate, să plănuiască schimburi de studenți pentru a dezvolta legături de educație militară, precum și să pregătească o vizită a unei nave din marina franceză într-unul din porturile rusești și să trimită o navă a marinei ruse într-un port francez", a precizat serviciul de presă al ministerului rus al Apărării, citat de agenţia TASS.

Serghei Shoigu a confirmat că experții francezi sunt invitați să participe la forumul tehnic internațional al armatei și la Jocurile internaționale ale armatei în august-septembrie 2020. Părțile au discutat și despre „măsuri de combatere a răspândirii COVID-19, cooperare militară bilaterală și probleme de control al armelor", se mai precizează în comunicatul de presă al ministerului rus al Apărării.

Ministerului rus al Apărării susţine că cei doi miniştrii ai apărării au făcut schimb de opinii cu privire la situația actuală din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord și au dezbătut punerea în aplicare a acordurilor încheiate în cadrul unei reuniuni în format „2 + 2" a miniștrilor apărării și de externe, din septembrie 2019.

Amintim că, în urmă cu o săptămână scriam că două nave ruseşti au vrut să spioneze testarea celui mai nou submarin nuclear francez.

În urmă cu aproape două săptămâni cel mai recent submarin nuclear al Marinei Franceze, Suffren (Q284), a fost lansat la apă pentru a începe o primă etapă de testare pe mare.

Dar, ceea ce a trecut în mare parte neobservat de presă de specialitate din domeniul apărării şi securităţii, dar surprins de mai mulţi analişti OSINT, cât şi de publicaţia Naval News, a fost prezenţa a două nave militare ruseşti, Akademik Pashin şi corveta Steregushchiy, în apropiere de zona dedicată pentru începerea etapei de testare a submarinului nuclear francez.

Prezenţa navelor ruseşti chiar la est de Cherbourg (oraş francez situat la extremitatea nordică a peninsulei Cotentin), unde se află submarinul Suffren, a fost observată de mai mulţi analiștii Open Source.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel