Întreaga comandă a forțelor armate americane afectată de COVID-19

Eduard Pascu |
Data publicării:

Comandantul-şef bolnav de COVID-19, principalii responsabili militari ai ţării în carantină: aparatul de securitate naţională a Statelor Unite, cel mai puternic din lume, este pus sub presiune de pandemie, comentează AFP.

La o zi după revenirea teatrală a lui Donald Trump la Casa Albă, după trei zile de spitalizare, întreg statul-major american a intrat marţi în carantină după reuniuni cu numărul doi al Gărzii de Coastă, care a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Amiralul Charles Ray a participat pe 27 septembrie la o reuniune la Casa Albă în onoarea familiilor unor militari americani decoraţi.

Pe lângă şeful statului-major american, generalul Mark Milley, toţi cei mai înalţi gradaţi americani sunt în izolare: numărul doi al statului-major, comandanţii US Navy, armatei terestre, US Air Force, Space Force, Gărzii Naţionale, agenţiei de informaţii militare NSA şi cel al Forţelor Speciale, potrivit unui responsabil al Pentagonului sub protecţia anonimatului.

Secretarul Apărării, Mark Esper, care a efectuat săptămâna trecută un turneu în Africa de Nord, nu a intrat în carantină. El a participat marţi la o conferinţă privind viitorul US Navy, organizată de un think tank specializat, Center for Strategic and Budgetary Assessments (CSBA).

Conferinţa era transmisă pe platforma Zoom, dar şeful Pentagonului s-a deplasat la sediul CSBA. El nu a făcut niciun comentariu cu privire la carantina care îi afectează statul-major, transmite Agerpres.

Departamentul Apărării a dat asigurări într-un comunicat că faptul că cei mai înalţi gradaţi americani lucrează de la domiciliu "nu are impact asupra nivelului de pregătire sau capacităţilor operaţionale ale armatei americane".

Înalţi responsabili militari au subliniat în particular că nivelul de alertă nu a fost ridicat după anunţul bolii preşedintelui Donald Trump săptămâna trecută.

Citește și: Casa Albă recunoaște că starea de sănătate a lui Donald Trump a fost gravă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel