Ministrul Leș îl contrazice pe Klaus Iohannis. Cine preia până la urmă șefia Armatei?

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Gabriel Leș, Ministrul Apărării
Gabriel Leș, Ministrul Apărării

Ministrul Gabriel Leș l-a contrazis pe președintele Klaus Iohannis după ce acesta din urmă a refuzat propunerea sa pentru șefia Marelui Stat Major al Apărării.

"Toate propunerile pe care le-am făcut, inclusiv pentru noul şef al Statului Major al Apărării, au fost respinse, fără să motiveze domnul preşedinte. Văd că ne-a obişnuit cu acest mod... Conform articolului 5 din Legea 346, la propunerea ministrului Apărării Naţionale, cu avizul prim-ministrului se numeşte noul şef al Statului Major al Apărării pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de prelungire", a afirmat Leş, la Antena 3.

El a precizat că propunerea sa pentru şefia Statului Major al Apărării a fost generalul Dumitru Scarlat, care reprezintă România la NATO şi Uniunea Europeană. Potrivit lui Leş, şeful statului i-ar fi spus în şedinţa CSAT că nu vrea "să mute oamenii de aici colo, că sunt buni pe unde sunt".

"Ca să fie şef al Statului Major al Apărării, trebuia să fie şef de categorie de forţă. Şi am făcut propunerea de mutare a dânsului (generalul Dumitru Scarlat - n.r.) la SMFT, cu toate că dânsul a mai fost şef al Statului Major al Forţelor Terestre, şi domnul general Uifălean să îi ia locul la NATO şi UE. Aceste propuneri au fost respinse. N-a avut argumente, doar că nu sunt legale, fără să spună de ce nu sunt legale. (...) Din ce citesc eu în lege şi propunerea de prelungire se face tot de către ministrul Apărării", a adăugat Leş.

Din perspectiva Ministerului Apărării, a subliniat Leş, mandatul generalului Ciucă expiră la 31 decembrie, atribuţiile fiind preluate de locţiitor.

Ministrul a anunţat că va veni cu o nouă propunere de şef al Statului Major al Apărării şi urmează să verifice legalitatea decretului anunţat de preşedintele Klaus Iohannis prin care i-a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel