Ministrul italian de Externe vrea ca U.E să restabilească relațiile cu Rusia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul de Externe al italiei, Enzo Moavero Milanesi speră într-o depășire a tuturor impedimentelor din relația U.E-Rusia și că vor fi resetate mecanismele de interacțiune cu Moscova.

Milanesi a făcut aceste declarații după o întrevedere cu omologul său rus, Serghei Lavrov, notează ria.ru, citat de portalul Deschide.md.

„Am discutat despre sancțiunile impuse Rusiei. Aceasta este poziția comună a U.E, care este discutată o dată la șase luni. Pentru noi aceste discuții sunt foarte importante, deoarece sancțiunile sunt un instrument nu un scop. Acestea sunt un instrument care ne pot ajuta să ajungem la un scop”, a spus șeful diplomației italiene.

Potrivit sursei, ministrul italian a subliniat că discuțiile ar putea aduce la ridicarea sancțiunilor.

„U.E și Rusia au scopuri comune în ceea ce privește piața energetică, combaterea terorismului și a crimei organizate”, a declarat Enzo Moavero Milanesi, adăugând că Roma vrea să depășească situația precară a  relațiilor dintre Moscova și Bruxelles.

U.E a impus sancțiuni contra Rusiei în anul 2014, atunci când Moscova a anexat peninsula Crimeea de la Ucraina.

Ulterior, Rusia a fost sancționată pentru declanșarea conflictului din Donbas.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel