Ministrul german al apărării speră să îmbunătăţească relaţiile cu SUA

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer se întâlneşte luni, la Washington, cu omologul său american Mark Esper într-o tentativă de stabilizare a relaţiilor dintre SUA şi Germania prin intensificarea cooperării militare, relatează dpa.

Aceasta este prima vizită oficială efectuată de Kramp-Karrenbauer în SUA după preluarea mandatului de ministru, în vara acestui an.

Pe agenda întâlnirii se vor afla, printre altele, participarea Germaniei la coaliţia internaţională contra grupării Statul Islamic în Irak şi escaladarea tensiunilor între Iran şi Arabia Saudită.

De asemenea, un subiect de interes va fi decizia SUA de a suspenda tratativele de pace cu talibanii în Afganistan, unde soldaţi germani participă la misiunea NATO de pregătire a forţelor de securitate afgane.

Vizita ministrului apărării german la Washington intervine după ce preşedintele american Donald Trump a criticat Berlinul pentru că nu alocă suficiente fonduri pentru apărare.

Statele membre ale NATO au convenit, la summitul din septembrie 2014 din Ţara Galilor, ca până în 2024 toate ţările aliate să treacă la alocarea anuală a cel puţin 2% din PIB pentru apărare. Germania estimează că bugetul apărării în acest an va reprezenta 1,36% din PIB.

''Sunt angajată faţă de obiectivul final de 2% (din PIB pentru apărare, n.red.). Dar pentru 2024, obiectivul meu este de 1,5%. Este vorba şi de angajamentul internaţional'', a subliniat Annegret Kramp-Karrenbauer.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel