Ministrul german al apărării: NATO trebuie să-i demonstreze Rusiei că este gata să folosească armele

Ionel Copcea |
Data publicării:
Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer
Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer

În cadrul unui interviu acordat postului de radio Deutschlandfunk, ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a declarat, pe 22.10.2021, că NATO trebuie să reacționeze mai hotărât la acțiunile agresive ale Rusiei, care vizează destabilizarea situației din Europa.

În opinia sa, NATO trebuie să-i demonstreze Rusiei că este gata să întrebuințeze armele.

Ministrul german al apărării a acuzat Rusia de acțiuni agresive în Marea Neagră și în Marea Baltică. Acestea se manifestă prin încălcarea sistematică a spațiilor aeriene ale statelor membre NATO, executarea de atacuri cibernetice sau implicarea în criza migrației de la granița Republicii Belarus cu statele membre UE.

După cum a declarat Annegret Kramp-Karrenbauer, NATO trebuie să reacționeze mai hotărât la acțiunile de acest fel ale Rusiei, să adopte o politică mai dură față de Moscova și să transmită Kremlinului că Alianța este gata să folosească armele. Ministrul a subliniat că nimeni nu ar trebui nici măcar să se gândească la un posibil atac asupra partenerilor NATO din Marea Neagră și Marea Baltică.

“Este necesar să demonstrăm conducerii de la Moscova faptul că, până la urmă, suntem pregătiți să folosim armele dacă este nevoie”, a spus Annegret Kramp-Karrenbauer la Deutschlandfunk.

Potrivit topwar.ru, anterior, la Bruxelles s-a anunțat că s-a convenit asupra unui pachet de măsuri politice și militare, ca răspuns la amenințarea crescândă venită din partea Rusiei. În prima zi a recentului summit al NATO, a fost aprobat un nou plan de întărire a Alianței, care va fi aplicat în cazul unui atac al Rusiei din mai multe direcții simultan. Pe scurt, acesta prevede că NATO se va pregăti să respingă agresiunile Rusiei din Marea Baltică, Marea Neagră sau din spațiul cosmic, cu ajutorul hackerilor, dar și prin întrebuințarea armelor nucleare. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel