Ministrul Gabriel Leș, întrevedere cu Mogherini la Bruxelles. Securitatea și apărarea, pe agenda discuțiilor

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Gabriel Leș și Federica Mogherini
Gabriel Leș și Federica Mogherini

Ministrul Gabriel Leș și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, au discutat azi o serie de teme de securitate și apărare.

Întrevederea a avut loc la Bruxelles, iar ministrul Apărării din România a transmis un mesaj după discuțiile purtate cu Federica Mogherini.

„Am discutat astăzi la Bruxelles cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, despre o serie de teme actuale aflate pe agenda europeană de securitate și apărare, cu accent pe inițiativele aflate în derulare.

Am subliniat relevanța pentru România a domeniului Politicii Externe și de Securitate Comună/ Politicii de Securitate și Apărare Comună (PESC/PSAC) și includerea sa între temele centrale ale mandatului viitoarei Președinții a României la Consiliul UE.

Întâlnirea cu Federica Mogherini a reprezentat o bună ocazie de a reitera sprijinul şi interesul țării noastre pentru consolidarea dimensiunii PSAC a Uniunii Europene, precum şi de a evidenţia angajamentul României pentru asigurarea unei Președinții de succes la Consiliul UE”, a precizat Gabriel Leș, pe pagina personală de Facebook.

Potrivit unui comunicat al MApN, discuţiile cu oficialul UE au fost axate pe stadiul pregătirilor pentru preluarea şi exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, precum şi pe priorităţile pe care ţara noastră şi le propune pentru acest mandat. 

"De asemenea, au fost abordate elemente de actualitate ale agendei europene de securitate şi apărare, cu accent pe iniţiativele aflate în derulare. Astfel, ministrul apărării a exprimat susţinerea României pentru consolidarea profilului UE în domeniul securităţii şi apărării, pe coordonatele de complementaritate şi sinergie acţională cu NATO. În context, Gabriel Leş a subliniat relevanţa pentru România a domeniului Politicii Externe şi de Securitate Comună/Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PESC/PSAC) şi includerea sa între temele centrale ale mandatului viitoarei Preşedinţii a României la Consiliul UE. De asemenea, discuţiile celor doi oficiali au abordat aspecte relaţionate iniţiativelor europene în domeniul apărării precum PESCO, EDF, CARD, cooperarea UE - NATO, operaţiile şi misiunile în derulare sub egida PSAC", se arată în comunicat. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel