Ministrul Gabriel Leș a anunțat un amplu program de modernizare a Centrului de pregătire marinărească de la Palazu Mare

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a adus un elogiu cadrelor militare, vineri, la Academia Navală Mircea cel Bătrân din Constanţa, cu ocazia festivităţii de absolvire a Promoţiei 2019 "Nicolae Băcescu - 200", declarând că cea mai importantă resursă a forţelor armate este cea umană.

"De foarte multe ori am spus-o şi repet cu convingere, cea mai importantă resursă a Armatei României este cea umană, iar marinarii sunt printre cei mai bine pregătiţi militari ai noştri. Am încredere deplină că, prin încadrarea celor mai tineri aspiranţi, care iau startul în cariera militară, Forţele Navale îşi vor întări echipajele şi colectivele de marinari cu oameni foarte bine pregătiţi, ce vor contribui, din prima zi de activitate, la îndeplinirea, la cele mai înalte standarde, a misiunilor internaţionale asumate de Armata României în domeniul naval în cadrul NATO, Uniunii Europene şi iniţiativelor regionale din Marea Neagră", a afirmat Leş.

În context, ministrul a evocat tradiţiile româneşti ale învăţământului de marină, care de aproape 150 de ani pregăteşte ofiţeri de marină militară şi comercială în cadrul Academiei Navale Mircea cel Bătrân şi instituţiilor precursoare, precum şi rolul pe care l-a avut octogenara Navă Şcoală Mircea în modelarea cadeţilor români pentru aspra dar onoranta carieră de marinar.

"Exigenţa dumneavoastră şi realismul cu care vă dimensionaţi activitatea, înaltele competenţe didactice pe care le-aţi dobândit şi demonstrat contribuie decisiv la formarea unor promoţii de profesionişti ce pot acţiona de la egal la egal alături de marinarii celor mai avansate forţe navale ale lumii. Vă asigur că vom rămâne alături de dumneavoastră şi că vom continua să investim în dezvoltarea bazei de pregătire a instituţiilor militare de învăţământ", a dat asigurări Gabriel Leş.

În finalul alocuţiunii sale, Ministrul Apărării Naţionale a anunţat că, după mai bine de 30 de ani, va fi lansat un amplu program de modernizare şi dotare a Staţiunii de practică marinărească şi Bazei nautice, de la Palazu Mare.

Academia Navală Mircea cel Bătrân a organizat, vineri, festivitatea de absolvire şi de înaintare în primul grad a Promoţiei 2019 "Nicolae Bălcescu - 200", a celor 255 de ofiţeri ingineri, militari (38 de absolvenţi) şi civili (217absolvenţi). 

Vezi și: Generalul Nicolae Ciucă: Sistemul naţional de apărare şi ordine publică are nevoie de modele şi de lideri

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel