Ministrul francez al Forțelor Armate, Florence Parly: Gruparea Stat Islamic renaște în Siria și Irak

Eduard Pascu |
Data publicării:
Gruparea Stat Islamic
Gruparea Stat Islamic

Ministrul francez al Forţelor armate Florence Parly şi-a exprimat duminică îngrijorarea cu privire la ''recrudescenţa'' grupării jihadiste Stat Islamic în Irak şi Siria, împotriva căreia militari francezi rămân mobilizaţi în cadrul unei coaliţii internaţionale conduse de Washington, relatează AFP.

''Franţa consideră că Daesh (acronimul arab pentru SI) este încă prezentă. Putem vorbi chiar despre o formă de renaştere a Daech în Siria şi Irak'', a subliniat ea în cadrul unei emisiuni ''Întrebări politice'' difuzate de France Inter şi FranceInfoTV, în parteneriat cu Le Monde, transmite Agerpres.

Declaraţiile sale survin în contextul în care administraţia preşedintelui american Donald Trump şi-a anunţat intenţia de a retrage 500 de soldaţi la mijlocul lunii ianuarie, lăsând doar 2.500 de soldaţi în Irak. Aproape toate trupele din alte state membre ale coaliţiei împotriva SI au părăsit ţara de la începutul pandemiei de coronavirus.

Citește și: Șeful NATO solicită UE să caute "abordări pozitive" față de Turcia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel