Ministrul de externe turc: Sancţiunile internaţionale nu ne vor face să oprim ofensiva din Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

"Sancţiunile sau ameninţările cu sancţiuni" internaţionale nu vor face Turcia să-şi oprească ofensiva militară în nordul Siriei, a afirmat ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu într-un interviu luni citat de agenţia DPA, transmite Agerpres.

"Sancţiunile sau ameninţările cu sancţiuni nu ne vor opri să ne exercităm dreptul la autoapărare", a declarat Cavusoglu pentru ziarul italian Il Messaggero. "Din partea comunităţii internaţionale, în special a aliaţilor noştri din NATO, ne aşteptăm în primul rând să fim sprijiniţi în lupta împotriva terorismului", a adăugat el.

Turcia şi-a atras critici internaţionale atacând forţele kurde din nordul Siriei, pe care le acuză de acţiuni teroriste pe teritoriul ei.

Ţările UE au suspendat vânzările de arme către Turcia, în timp ce Statele Unite au impus anumite sancţiuni ce pot fi ridicate dacă există o oprire permanentă a luptelor.

Săptămâna trecută, Turcia a convenit cu Statele Unite asupra unui armistiţiu de 120 de ore pentru a permite combatanţilor kurzi din YPG (Unităţile de Protecţie Populară n.r.) să se retragă dintr-o "zonă sigură" dorită de Ankara, aminteşte agenţia germană de presă.

"La 17 octombrie, Statele Unite s-au angajat să elibereze această zonă în termen de 120 de ore de teroriştii YPG. Vom monitoriza atent îndeplinirea acestei promisiuni", a spus Cavusoglu.

El a subliniat că Turcia nu îşi va opri ofensiva decât atunci când toată zona "va fi curăţată de terorişti" şi "sirienii vor fi eliberaţi de tirania YPG şi ameninţarea Daesh (Statul Islamic)".

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, 120 de civili au fost ucişi până acum, în timp ce Cavusoglu, în remarci separate la Istanbul, a spus că au murit 20.

În interviul pentru Il Messaggero, el a declarat: "Am luat toate măsurile necesare pentru a evita victime nevinovate şi aduce daune infrastructurii civile". 

Vezi și: Turcia riscă excluderea din NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel