Turcia riscă excluderea din NATO

Eduard Pascu |
Data publicării:

Doi senatori cu influență în cadrul Comisiei pentru relații externe, Jim Risch și Robert Menendez, au anunțat joi că au redactat un proiect de lege care prevede impunerea de sancțiuni împotriva Turciei din cauza invaziei sale militare din nordul Siriei, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Comisiei, transmite paginaderusia.

De asemenea, senatorii propun impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza acțiunilor sale din Siria, în special a sprijinului acordat președintelui sirian Bashar al Assad, notează Interfax.

Proiectul de lege conține restricții privind vânzarea de arme către Turcia și impunerea de sancțiuni împotriva oficialilor turci, precum și a celor care furnizează arme armatei turce din Siria. În plus, senatorii ridică problema viitorului Turciei în NATO.

Risch a spus într-o declarație că obiectivul proiectului de lege este de a contracara instabilitatea creată în Orientul Mijlociu de Ankara și Moscova.

Menendez a adăugat că proiectul de lege nu se referă doar la invazia turcă în nord-estul Siriei. Initiațiva legislativă va cere administrației Trump să elaboreze o „strategie cuprinzătoare” de combatere a ISIS și rezolvarea problemelor majore de securitate națională ale SUA în Orientul Mijlociu.

Joi, vicepreședintele SUA, Mike Pence, în urma discuțiilor de la Ankara, a declarat că SUA și Turcia au ajuns la un acord cu privire la încetarea temporară a ostilităților în nordul Siriei, pentru a permite retragere forțelor poporului kurd.

Vezi și: Bashar al-Assad: Este o invazie și o agresiune. Siria va răspunde la asalt

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel