Ministrul de externe al Iranului a demisionat. SUA, prima reacție

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Mike Pompeo și Donald Trump
Mike Pompeo și Donald Trump

Statele Unite "iau notă" de demisia, anunţată luni, a ministrului iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a afirmat şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, apreciind că el este chipul "unei mafii religioase corupte".

"Vom vedea dacă demisia ţine", a scris pe Twitter Mike Pompeo.

Demisia lui Zarif trebuie acceptată de preşedintele iranian, Hassan Rohani.

"Oricum, el (Zarif) şi Hassan Rohani sunt numai chipul unei mafii religioase corupte. Ştim că (ghidul suprem iranian Ali) Khamenei ia, în cele din urmă, toate deciziile", a adăugat Pompeo.

"Politica noastră rămâne neschimbată. Regimul trebuie să se comporte ca o ţară normală şi să îşi respecte poporul", a mai scris demnitarul american pe Twitter.

Diplomat experimentat, Mohammad Javad Zarif a fost negociatorul-şef, de partea iraniană, al acordului încheiat în 2015 între Republica Islamică şi Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) pentru a pune capăt la 12 ani de criză în jurul chestiunii nucleare iraniene.

Adversar politic al ultraconservatorilor iranieni, el a văzut în ultimele luni o intensificare a criticilor la adresa lui după decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a retrage unilateral ţara sa din acest acord în mai 2018.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel