Ministrul bulgar al Apărării a semnat la Pentagon un angajament de colaborare în domeniul militar

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul apărării, dr. Mark T. Esper, s-a întâlnit astăzi la Pentagon cu ministrul bulgar al apărării,  Krasimir Karakachanov.

Secretarul Esper a menționat că Bulgaria este un aliat important NATO  și și-a exprimat aprecierea pentru angajamentul Bulgariei față de Alianță. Secretarul și ministrul au discutat despre modernizarea apărării, cooperarea la Marea Neagră, securitatea internațională și exerciții și operațiuni comune, se arată într-un comunicat al Pentagonului.

Secretarul Esper a mulțumit ministrului apărării pentru eforturile financiare depuse de Sofia pentru apărarea NATO și a angajamentelor de modernizare a Armatei.

Secretarul Esper și ministrul Karakachanov au semnat o „Foaie de parcurs pentru cooperarea în domeniul apărării” pe 10 ani, afirmând angajamentul reciproc de apărare ca parteneri strategici. Foaia de parcurs stabilește un cadru pentru dezvoltarea continuă a pregătirii și capacităților militare ale Bulgariei în următorul deceniu prin cooperare susținută în domeniul apărării.

Citește și: Ministrul Nicolae Ciucă, vizită oficială în Statele Unite ale Americii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel