Ministru Steinitz: Iranul ar putea lansa atacuri împotriva Israelului

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul israelian al Energiei, Yuval Steinitz, a declarat că Iranul ar putea lansa atacuri directe sau indirecte împotriva Israelului dacă tensiunile dintre regimul de la Teheran şi Statele Unite vor escalada.

Statele Unite au început să pună din ce în ce mai multă presiune asupra Iranului, atât din punct de vedere economic, cât şi militar. Preşedintele Donald Trump le-a cerut liderilor de la Teheran să dialogheze cu administraţia sa despre renunţarea la programul nuclear şi a declarat că nu poate exclude o eventuală confruntare militară între cele două state.

Ministrul israelian al Energiei, Yuval Steinitz, a declarat că situaţia din Glof „se înfierbântă".

Dacă va exista vreun tip de conflagraţie între Iran şi Statele Unite sau între Iran şi vecinii săi, nu exclud posibilitatea ca iranienii să activeze grupuri precum Hezbollah sau Jihadul Islamic din Fâşia Gaza, sau chiar să încerce să lanseze rachete din Iran către Statul Israel", a spus Steinitz, potrivit portalului deschide.md care citează Reuters. Sursa menționată mai precizează că Israelul acuză regimul de la Teheran că sponsorizează grupările Hezbollah şi Jihadul Islamic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel