Miniştrii europeni ai apărării, chemaţi să dezbată noile politici U.E privind taficul de migranţi

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

O dezbatere asupra modului în care ar trebui revizuită lupta Uniunii Europene (UE) împotriva traficului de fiinţe umane pe Marea Mediteraneană va avea loc săptămâna aceasta la nivel de miniştri ai apărării, au anunţat negociatori marţi, după ce au constatat un impas, informează dpa.

Un purtător de cuvânt al şefei diplomaţiei europene Federica Mogherini a declarat că negocierile asupra programului vechi de trei ani al Operaţiunii Sophia vor continua miercuri la Viena, unde se vor reuni miniştrii apărării din ţările UE.

Negocierile se concentrează pe propunerea guvernului de extremă dreapta al Italiei de a pune capăt practicii de a-i trimite automat pe migranţii salvaţi de lângă coasta Libiei spre porturile italiene.

Italia a ameninţat că îşi va închide porturile în cazul în care de îngrijorările sale nu se va ţine cont.

Guvernul de la Roma argumentează că atunci când această regulă a fost stabilită, în 2015, nimeni nu se aştepta că atâţia migranţi vor fi scoşi din apele Mediteranei. Până la ora actuală, anul acesta peste 49.000 de oameni au fost salvaţi din Mediterana.

Statele membre ale UE răspund că nu doresc să decidă asupra acestei politici sub ameninţare şi că numărul de migranţi pe care i-a preluat Italia este mic în comparaţie cu populaţia ţării.

Corpul diplomatic al UE a avansat săptămâna trecută propunerea conform căreia mai multe state ale UE care au ţărm la Marea Mediteraneană să preia migranţi de bună voie. Oricum, această propunere mai trebuie încă să obţină susţinere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel