Miniştrii de externe din coaliţia care luptă împotriva SI se reunesc la Washington

Eduard Pascu / 28 oct 2019 / 20:41
Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS, ucis într-o operațiune specială a SUA
Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS, ucis într-o operațiune specială a SUA

Un grup de miniştri de externe din coaliţia condusă de SUA în lupta împotriva organizaţiei Statului Islamic (SI) se va reuni la Washington, pe 14 noiembrie, şi va discuta următoarea etapă după uciderea liderului organizaţiei jihadiste Abu Bakr al-Baghdadi, a declarat luni un înalt funcţionar al Departamentului de Stat, relatează Reuters şi AFP, transmite Agerpres.

Oficialul, care s-a exprimat sub rezerva anonimatului, a afirmat de asemenea că nu există o deteriorare gravă în securitatea închisorilor în care sunt deţinuţi captivi ai Statului Islamic în nord-estul Siriei. Regiunea s-a confruntat cu ciocniri şi lupte după incursiunea lansată de Turcia la 9 octombrie şi care a încetat săptămâna trecută.

Miniştri din peste 30 de ţări vor discuta despre ''următoarele măsuri pentru a creşte prezenţa coaliţiei în nord-estul Siriei'', a declarat oficialul citat de AFP.

Această reuniune a fost solicitată de urgenţă de ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, după anunţarea la începutul lunii de către preşedintele SUA, Donald Trump, a retragerii a o mie de soldaţi americani din nord-estul Siriei.

Reuniunea este o iniţiativă salutată de Washington, care cere în mod constant aliaţilor săi să-şi sporească eforturile militare în regiune.

Vezi și: Trump: Siria poate să lupte cu Turcia pentru a-și recupera teritoriile

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy