Trump: Siria poate să lupte cu Turcia pentru a-și recupera teritoriile

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Siria poate lupta cu Turcia dacă vrea recuperarea teritoriilor pierdute, a declarat miercuri preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, criticat pentru că a facilitat intervenţia militară turcă în nord-estul Siriei.

"Dacă Siria vrea să lupte pentru a-şi recupera teritoriile, acest lucru ţine de ei şi de Turcia. Au mult nisip cu care să se joace", a declarat Donald Trump miercuri, citat de agenţia Associated Press, potrivit Mediafax. Liderul de la Casa Albă a precizat că trupele americane au fost "în mare parte retrase" din zonele vizate de ofensiva militară turcă lansată în nord-estul Siriei.

Forţele regimului Bashar Al-Assad au început marţi să se amplaseze în anumite sectoare din nordul Siriei care le scăpau de sub control, după un acord încheiat cu autorităţile kurde vizând să contracareze ofensiva turcă.

Deşi considerate "teroriste" de Ankara, miliţiile kurde din Unităţile de apărare a poporului (YPG) sunt aliate ale Occidentului în lupta împotriva jihadiştilor din Stat Islamic, de unde şi protestele internaţionale suscitate de ofensiva turcă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel