Ministerul spaniol al Apărării, vizat de un atac cibernetic

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un virus informatic a afectat reţeaua de intranet a Ministerului Apărării spaniol luna aceasta cu scopul de a sustrage secrete militare privind înalta tehnologie, dezvăluie marţi ziarul madrilen El Pais, citând surse din cadrul anchetei, care suspectează că în spatele atacului cibernetic s-ar afla un stat, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al ministerului a declarat că nu va comenta această informaţie.

Conform El Pais, virusul a fost introdus aparent prin e-mail şi a fost detectat pentru prima oară la începutul lunii martie. Cu toate acestea, există temeri că el ar fi putut trece nedetectat în decurs de mai multe luni în această reţea de internet cu peste 50.000 de utilizatori.

Deşi reţeaua nu difuzează informaţii clasificate, publicaţia menţionată scrie că sursele sale şi-au exprimat preocuparea faţă de o infestare mai largă a altor reţele cu scopul de a accede la informaţii referitoare la tehnologia militară secretă.

Ancheta nu a stabilit încă cine se află la originea atacului cibernetic, dar interlocutorii El Pais susţin că acesta a fost prea complex din punct de vedere tehnic pentru a fi efectuat de hackeri individuali obişnuiţi. ,,În spatele lui se află un stat'', consideră sursele ziarului madrilen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel