Marea Britanie a trimis o navă militară în zona Canalului Mânecii pentru a împiedica traversarea ilegală a migranţilor din Franţa (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul britanic al Apărării a confirmat că a trimis o navă de patrulare în zona Canalului Mânecii pentru a contribui la eforturile autorităţilor de a împiedica trecerea ilegală a migranţilor din Franţa pe ţărmurile britanice, relatează vineri dpa.

,,Pot confirma că HMS Mersey va fi desfăşurată în Strâmtoarea Dover pentru a asista autorităţile de frontieră britanice şi franceze în răspunsul lor la traversarea Canalului de către migranţi", a afirmat într-un comunicat ministrul britanic al apărării, Gavin Williamson.


,,Vom face tot ce va fi necesar pentru a apăra graniţele britanice şi vieţile oamenilor", a transmis pe Twitter ministrul de interne Sajid Javid, în răspuns la anunţul ministrului apărării.

Javid, care a calificat recenta intensificare a traversărilor drept un "incident major" şi luni a anunţat că două nave ale poliţiei de frontieră din Mediterana vor fi redesfăşurate în zona Canalului Mânecii, şi-a atras critici după ce a pus la îndoială că migranţii care încearcă să treacă ilegal din Franţa în Marea Britanii ar fi refugiaţi "autentici". ,,Dacă eşti cu adevărat solicitant de azil, de ce nu ceri azil în prima ţară sigură în care ai ajuns?", s-a întrebat ministrul de interne.

În replică, Samayya Afzal, una dintre responsabilele Consiliului musulmanilor din Marea Britanie, a întrebat retoric "de ce există atâta lipsă de compasiune în rândul liderilor politici britanici", adăugând că "acest om (Sajid Javid) pare să fie favoritul la succesiunea premierului Theresa May".

Potrivit guvernului britanic, 539 de migranţi au încercat să ajungă în Marea Britanie cu diferite ambarcaţiuni în 2018 prin Canalul Mânecii, iar 80% dintre ei în ultimele trei luni ale anului.

Mulţi dintre cei mai recenţi migranţi afirmă că au plecat din Iran. Or, potrivit lui Chris Hogben, responsabil al unităţii pentru combaterea imigraţiei organizate ilegale din NCA (Agenţia naţională împotriva criminalităţii), migraţia ilegală din Iran este o chestiune complicată dată fiind politica Marii Britanii de a nu-i trimite pe migranţi înapoi în ţări unde nu sunt respectate drepturile omului.

NCA a indicat că un iranian în vârstă de 33 de ani şi de un britanic în vârstă de 24 de ani au fost reţinuţi miercuri la Manchester sub suspiciunea că au organizat "deplasări ilegale de migranţi" peste Canalul Mânecii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel