Milițiile pro-iraniene susțin că au o celulă activă chiar în Washington DC și pot lovi US Army în interiorul SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: US Army Facebook
Sursă foto: US Army Facebook

Milițiile pro-iraniene s-au lăudat pe un canal de Telegram că există o celulă activă chiar în Washington DC, capitala Statelor Unite ale Americii, lansând un nou val de amenințări la adresa SUA și Israelului.

Middle East Media Research Institute a postat o captură foto a unui mesaj ce a fost transmis pe un canal de Telegram care aparține milițiilor pro-iraniene din Irak. 

Potrivit jurnaliștilor americani de la The Epoch Times, mesajul insurgenților a fost postat în limba engleză. Aceștia pretind că ar avea o celulă activă în Washington DC, celulă care are capacitatea să lovească trupele americane chiar în interiorul Statelor Unite ale Americii.

„Axa de rezistență este astăzi mai puternică decât oricând. Celulele nostre de rezistență sunt puternic înrădăcinate chiar și în America, inclusiv în capitala statului”, se precizează în postarea respectivă.

Sursa citată precizează că mesajul transmis în engleză era însoțit de o fotografie, modificată pe calculator, cu un sicriu în care se aflau soldați americani.

Mesajul transmitea și amenințări la adresa Israelului și solicita din nou SUA să se retragă imediat nu doar din Irak, ci din întregul Orient Mijlociu.

Totodată, jihadiștii au reiterat „iminenta răzbunare” după uciderea influentului general iranian Qassem Soleimani și a lui Abu Mahdi al-Muhandis, considerat omul Iranului în Irak, ambii asasinați de către SUA în baza unei vaste operațiuni care a avut loc în Irak, la începutul anului trecut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel