Militarii ucraineni au stabilit un nou ''record mondial'': Turela unui tanc rusesc a fost aruncată în aer la 100m de sol (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Distrugerea unui tanc rusesc T-72B3 de către Forţele Armate Ucrainene a fost înregistrată de jurnaliştii publicaţiei chineze Phoenix Wudong Frontline şi a devenit repede virală pe reţele de socializare. Jurnaliştii chinezi care treceau prin zona în care militarii ucraineni au deschis focul asupra forţelor ruse au surprins momentul în care un tanc rusesc a fost lovit atât de tare de un proiectil, încât turela a sărit în aer la mai bine de 100m de sol.

După cum precizează cotidianul ucrainean Obozrevatel, o echipa de jurnalişti chinezi care se deplasau la Mariupol pentru a urmări procesul de evacuare a civililor din combinatul siderurgic Azovstal au asistat la explozia unui tanc rusesc. Tancul a explodat atât de tare încât turela sa a fost smulsă și aruncat zeci de metri în sus.

Analiştii militari ucraineni ai publicaţiei Defence Express au analiza filmarea şi chiar şi-au permis să glumească pe seama acestui incident, precizând că militarii ucraineni se pot lăuda acum cu stabilirea unui nou ’’record mondial’’ la proba de aruncat în aer, spre cer, turele de tancuri ruseşti.

Mass-media ucraineană precizează că incidentul a avut loc într-o localitate din raionul Mariupol, în dată de 6 mai.

Analiştii militari ucraineni precizează că tancul rusesc pe care militarii ucraineni l-au distrus este un T-72B3. Nu este clar cum a fost distrus tancul rusesc, dar experţii militari înaintează cel mai mult varianta folosirii unui sistem de rachete antitanc. Proiectilul ar fi lovit în plin magazia de muniţie a tancului T-72B3, ceea ce a provocat o explozie puternică care a aruncat turela la aproximativ 100 m de sol .

Analiştii militari ai publicaţiei The War Zone precizează că turele tancurilor ruseşti sar atât de mult în aer, deoarece acestea au un defect de proiectare. La multe tancuri rusești, proiectilele sunt depozitate direct sub turelă. Prin urmare, în cazul în care tancul este lovit, o detonare ulterioară a muniției face ca explozia să fie atât de puternică, încât turela se desprinde la propriu de tanc.

Acest tip de "decolare" a turelelor tancurilor ruseşti a devenit deja ceva obișnuit în timpul conflictului din Ucraina. De precizat că turela unui tanc T-72 cântărește cel puțin 12 tone. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel