Militarii taiwanezi s-ar putea antrena în viitor pe teritoriul SUA

Soldaților taiwanezi li se va permite în curând să se antreneze și să participe la pregătiri pe teritoriul american pentru a se pregăti în vederea unui posibil conflict armat cu China, potrivit informațiilor furnizate de The Defense Post.

Comisia de revizuire economică și de securitate SUA-China a emis un raport anual care include o propunere către Congres pentru a permite extinderea pregătirii militare din Taiwan.

Trebuie spus că Beijingul a făcut deja primii pași prin intensificarea activităților cibernetice împotriva Taiwanului, inclusiv atacul din luna august, când un grup de hackeri din China a vizat zeci de agenții guvernamentale taiwaneze, aparent în scopul de a le spiona.

Având în vedere presupusele activități de spionaj cibernetic ale Chinei, un oficial american de securitate a declarat că Taiwanul se pregătește deja pentru un posibil război cibernetic cu China, pe măsură ce tensiunile cresc între cele două națiuni.

Judecând după experiența ucraineană, un atac cibernetic este utilizat pentru pregătirea unei invazii "clasice", obiectivul fiind debranșarea populației de la serviciile furnizate fie de instituțiile statului, fie de companii private precum cele din sistemul bancar.

Pregătire militară pe pământ american

Conform raportului, China continuă să intensifice campania sa de presiune „multilaterală” - politică, militară, economică și informațională - asupra Taiwanului, alimentând preocupările internaționale cu privire la o posibilă invazie.

Comisia a subliniat importanța înființării „echipelor de observare” din Taiwan care să monitorizeze și să participe regulat la pregătirea militară desfășurată pe teritoriul american. Scopul principal, conform raportului, este familiarizarea armatei Taiwanului cu sistemele de arme comandate din SUA, dar care nu au ajuns încă în Taiwan. Acest lucru va facilita implementarea rapidă după livrare.

Statele Unite sunt cel mai important aliat al Taipeiului și rămân principala sursă pentru procurarea armelor și echipamentelor sofisticate ale armatei taiwaneze.

„Lecțiile pe care toată lumea le învață din ceea ce se întâmplă în Ucraina sunt că este foarte important să instruim armata cu privire la tehnologia avansată pe care o vor primi înainte să o primească efectiv și să o folosească pe teren, deoarece există o întârziere teribilă”, a declarat președintele Comisiei, Carolyn Bartholomew.

În plus față de antrenarea soldaților taiwanezi pe teritoriul american, comisia bipartizană a propus înființarea unui Centru Comun SUA-Taiwan pentru a detecta și analiza activitățile militare chineze. Această facilitate ar putea fi utilizată și pentru contracararea dezinformării chineze și a operațiunilor cibernetice ofensive împotriva micii națiuni insulare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel