Militarii ruși vor exersa debarcarea desantului maritim pe coasta Peninsulei Crimeea

Ionel Copcea |
Data publicării:
Navă de desant maritim a Federației Ruse, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Navă de desant maritim a Federației Ruse, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 04.09.2021, că subunități de infanterie marină și din cadrul corpului de armată al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) vor desfășura, începând din 07 septembrie, o serie de exerciții cu trageri de luptă în Crimeea. La activități vor participa, de asemenea, și nave de luptă și auxiliare din compunerea flotei.

“Peste 500 de militari și aproximativ 100 de unități de tehnică militară și specială, precum și nave din cadrul FRMN vor participa la un exercițiu tactic cu dublă partidă, în poligonul Opuk din Peninsula Crimeea”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

După cum au anunțat reprezentanții ministerului, în timpul exercițiului, subunitățile de infanterie marină, sprijinite de o grupare navală de asalt, vor debarca dinspre mare pe litoralul adversarului convențional. Debarcarea va fi efectuată de pe nave mari de desant ale FRMN pe transportoarele blindate BTR-82A. La manevre vor participa și subunități de apărare de coastă, care vor juca rolul adversarului.

“În etapa finală a exercițiului, subunitățile vor executa trageri de luptă cu toate categoriile de armamente, inclusiv aruncătoare de mine și arme din dotarea mașinilor de luptă. Țintele întrebuințate vor imita forța vie și tehnica de luptă a adversarului convențional”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Comentariul autorului: La exercițiul tactic cu dublă partidă vor participa militari din cadrul Brigăzii 810 Infanterie Marină - Sevastopol și Brigăzii 126 Apărare de Coastă - Perevalnoe aparținând Corpului 22 Armată - Simferopol al FRMN.

Activitățile de pregătire pentru luptă sunt normale pentru etapa actuală a perioadei de instrucție de vară.

Subunități din cadrul celor două mari unități ale FRMN desfășoară în mod frecvent exerciții cu debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat.

Exercițiul are o amploare redusă și nu reprezintă o amenințare pentru statele din regiune.  

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel