Militarii români au efectuat trageri cu LAROM. Element de noutate: Trageri cu rachete LAR MK-4 pe timp de noapte (VIDEO)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În perioada 2-3 februarie 2021, în Poligonul Capu Midia, au fost executate trageri reale de luptă cu sistemele de artilerie reactivă LAROM, în cadrul exercițiului  “Viforul 21.11”.

Militarii au executat foc asupra unor ținte aflate la suprafața apei, cu muniție de calibrul 160 mm, la o distanță de peste 16.000 de metri de țărm, în largul mării. Un element de noutate a constat în efectuarea tragerilor cu rachete LAR MK-4 pe timp de noapte, Capu Midia fiind unul dintre poligoanele din țară unde se pot executa trageri atât ziua, cât și noaptea, se arată într-un comunicat de presă al Poligonului Complex de Trageri Capu Midia. 

Youtube video image

 

Locotenet-colonel Adeline-Cristinel Arghire, comandant Batalionul 83 LAROM “Bogdan I” a precizat la finalul misiunii: “Noi suntem pregătiți să executăm tragerile în orice condiții, indiferent de anotimp sau starea vremii. Observarea, corectarea și evaluarea efectului la țintă s-au executat cu ajutorul senzorilor din cadrul Batalionului 84 Asigurare Date. Am avut în intenție să executăm și observarea din elicopter, numai că nu ne-au permis condițiile meteo”.

1. -imagine fara descriere- (145399780_218284793279160_1334991923946131681_o_63896000.jpg)

Scenariul exercițiului a presupus respingerea atacului unui desant maritim.

“Situația tactică a presupus desfășurarea unui marș pe roți din garnizoana de dislocare Bârlad, în zona de manevră a artileriei din Poligonul Capu Midia pentru a asigura sprijinul cu foc al forțelor proprii pentru apărarea aliniamentului în scopul respingerii forțelor inamicului”, a declarat căpitan Oana-Marilena Olinici, șef operații și instrucție în cadrul Batalionului 83 LAROM “Bogdan I”.

Pe parcursul tragerilor, militarii au fost monitorizați de personalul Poligonului Complex de Trageri Capu Midia care a asigurat siguranța perimetrului în care a fost desfășurată misiunea.

 

2. -imagine fara descriere- (540a9574_09445400.JPG)

 “Ce presupune acest lucru? În primul rând siguranța navală, pentru că suntem răspunzători să nu avem ambarcațiuni în sectorul de tragere și, în al doilea rând, siguranța terestră. În funcție de bătaia fiecărei categorii de tehnică noi asigurăm măsurile de siguranță. Dacă sunt cu bătaie mare, peste 20, peste 30 de kilometri, apelăm la Statul Major al Forțelor Navale, care ne sprijină cu nave maritime”, a declarat colonelul Viorel-Eugen Bitan, comandantul Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.

Pentru exercițiul tactic au fost dislocați circa 50 de militari din cadrul Batalionului 83 LAROM “Bogdan I” cu peste 10 mijloace tehnice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel