Militarii moldoveni se antrenează la poligonul Babadag din România

S.I. Catalin |
Data publicării:
soldati ai armatei Republicii Moldova
soldati ai armatei Republicii Moldova

Militarii Armatei Naţionale din Republica Moldova, participă la exerciţiul multinaţional „Platinum Eagle 2018”, care se desfăşoară în perioada 27 august - 9 septembrie curent, la centrul de instruire Babadag din România.

Potrivit comandantului contingentului, maior Vladislav Draguţa, scopul exerciţiului este creşterea interoperabilităţii şi pregătirea în comun a militarilor ţărilor participante pentru operaţiuni de menţinere a păcii, potrivit portalului Deschide.md.

Sursa a specificat că cei circa 60 de ofiţeri şi subofiţeri moldoveni din Batalionul 22 de menţinere a păcii, Brigada „Ştefan cel Mare” şi Baza militară de instruire a Armatei Naţionale a R. Moldova execută trageri din armamentul din dotare, misiuni de acordare a primului ajutor în zonele de operaţii şi exersează proceduri de comandă şi control la nivel de subunitate.

Maiorul Draguţa a adăugat că în acest an, Armata Naţională a Republicii Moldova participă la “Platinum Eagle 2018” şi cu 14 unităţi de tehnică de tip HMMWV, militarii moldoveni instruindu-se în comun cu cei din România, Bulgaria, Ucraina şi Statele Unite ale Americii.

De menţionat că antrenamentele fac parte dintr-un exerciţiu multinaţional amplu cu genericul „Black Sea Rotational Force 18” (BSRF 18), care are loc de două ori pe an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel