Militarii bulgari vindecaţi de COVID-19, obligaţi să doneze plasmă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Bulgaria a înregistrat în ultimele 24 de ore 4.390 de noi cazuri de COVID-19, un record de la începutul pandemiei, situaţie în urma căreia guvernul condus de premierul Boiko Borisov a dispus personalului Ministerului Apărării care a fost infectat cu noul coronavirus şi s-a vindecat să doneze plasmă convalescentă, relatează agenţia EFE.

Conform datelor oficiale, circa 40% din testele PCR efectuate sunt pozitive. Numărul deceselor din ultimele 24 de ore, de 80, este de asemenea alarmant, deşi a scăzut de la 106, bilanţ înregistrat marţi.

Rata internărilor se menţine de două săptămâni între 100 şi 200 de pacienţi pe zi, numărul persoanelor spitalizate fiind în prezent de 4.176, dublu faţă de acum două săptămâni, transmite Agerpres.

Din cauza agravării situaţiei sanitare, Ministerul Apărării de la Sofia a anunţat că militarii şi angajaţii civili din cadrul armatei care s-au vindecat după COVID-19 sunt obligaţi începând de miercuri să doneze plasmă convalescentă, care va fi folosită pentru tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Potrivit presei bulgare citate de agenţia BTA, premierul Boiko Borisov, care pe 25 octombrie a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, s-a vindecat şi a avut ultimele două teste negative.

Citește și: Două avioane F-16 scoase din uz vor fi donate Bulgariei de SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel