Militarii americani de la Kogălniceanu au „testat” elicopterele românești IAR 330 Puma (Foto)

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: U.S. Army
Foto: U.S. Army

Minilitarii americani dilocați la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu au efectuat exerciții militare alături de aliații români care au implicat operațiuni cu elicoptere IAR-330 Puma.

Potrivit unui comunicat al U.S. Army, militarii americani, din cadrul Brigăzii 39 de Ingineri, Divizia 101 Aeropurtată (Asalt Aerian), încadrați în Compania Bravo, au efectuat operațiuni de transport aerian în care au fost folosite elicoptere românești IAR-330 Puma.

Elicopterele au fost puse la dispoziție de Forțele Aeriene Române care au oferit părții americane întregul suport logistic.

Operațiunile au însemnat ridicarea și transportul în siguranță de către elicopterele românești a diferitelor echipamente grele logistice, dar și transport medical.

Manevrele s-au desfășurat la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu în perioada 23-24 august.

Potrivit U.S. Army s-au efectuat operațiuni de încărcare cu macara și deplasarea rapidă a echipamentelor cu elicopterul, dintr-o locație în alta, folosind nu doar macarale, dar și plase de marfă precum și alte echipamente special concepute pentru acest tip de misiuni.

Acest tip de operațiuni permite unităților militare să deplaseze rapid echipamentele ce sunt transportate cu greu de către sistemele de la sol.

Exercițiul militar a fost un succes. Imagini de la „testarea” elicopterelor IAR-330 Puma au fost publicate de U.S. Army:

1. Foto: U.S.... (us-army-iar-330-puma-exercitiu_00260300.jpg)

 

2. Foto: U.S.... (us-army-iar-330-puma_57482600.jpg)

 

3. Foto: U.S.... (us-army-iar-330-puma-elicopter_43604000.jpg)

 

4. Foto: U.S.... (us-army-exercitiu-kogalniceanu_60618200.jpg)

 

5. Foto: U.S.... (us-army-soldati-americani-si-romani-iar-330-puma_69477700.jpg)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel