Militari din Republica Moldova, România şi SUA, la un exerciţiu multinaţional

Elena Badea |
Data publicării:

La baza militară a armatei moldovene din Bulboaca - 46 km de Chişinău - s-a dat luni startul exerciţiului multinaţional 'Scutul de Foc- 2018', la care participă în afară de militari moldoveni şi un contingent din România şi SUA, potrivit unui comunicat al armatei naţionale a Republicii Moldova.

Scopul exerciţiului, care se desfăşoară în perioada 17-21 septembrie, vizează instruirea comună a subunităţilor de artilerie şi creşterea nivelului de interoperabilitate între armatele ţărilor partenere, a declarat colonelul Eduard Ohladciuc, locţiitorul şefului Statului Major al forţelor armate moldovene.

La aceste aplicaţii participă aproximativ 800 de militari din Republica Moldova (ofiţeri şi subofiţeri ai armatei naţionale şi Departamentului trupelor de carabinieri), din România şi SUA.

'Scutul de Foc' se desfăşoară pentru al patrulea an consecutiv în Republica Moldova şi face parte din planul de instruire al armatei naţionale pentru 2018, se mai afirmă în comunicat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel