Militar american, reținut în Iran. Tensiunile escaladează între SUA și Teheran

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Un fost militar american se află în detenţie în Iran, unde a mers în vizită la prietena sa, a relatat marţi New York Times, fapt ce riscă să accentueze tensiunile între Washington şi Teheran, potrivit AFP. 

Michael R. White (46 de ani), originar din California, nu s-a mai îmbarcat la zborul de întoarcere via Dubai în luna iulie, a mărturisit mama sa cotidianului newyorkez. 

Departamentul de Stat al SUA a anunţat că are 'cunoştinţă de aceste informaţii' de presă cu privire la detenţia cetăţeanului american, dar a refuzat să ofere mai multe detalii, invocând protejarea vieţii private. 

'Nu avem o prioritate mai mare decât siguranţa şi securitatea cetăţenilor americani în străinătate', a comentat un purtător de cuvânt al diplomaţiei SUA. 

Joanne White, mama lui Michael R. White, a declarat pentru New York Times că fiul său s-a deplasat în Iran 'de cinci sau şase ori' pentru a se întâlni cu o iraniancă pe care o prezenta drept prietena sa. 

 

SUA susțin că fostul militar este reinut pe baza unor acuzații neclare



Ea a explicat că a aflat de la Departamentul de Stat că fiul ei a fost reţinut în Iran pe baza unor acuzaţii încă neclare. 

Joanne White a afirmat că a cerut ambasadei Elveţiei, care reprezintă interesele americane în Iran în absenţa relaţiilor diplomatice între cele două ţări, să efectueze o vizită consulară fiului său. 

Cel puţin alţi trei cetăţeni americani, între care doi de origine iraniană, sunt deţinuţi de către Republica Islamică. 

Relaţiile între cele două ţări s-au deteriorat grav anul trecut când preşedintele Donald Trump a anunţat retragerea SUA din acordul nuclear încheiat între Iran şi marile puteri în 2015 şi reinstituirea sancţiunilor împotriva Teheranului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel