Mike Pompeo, mesaj urgent pentru Guvernul Turciei

Alexandru Nicolae / 13 oct 2018 / 08:11

 Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a îndemnat vineri guvernul turc "să-i elibereze rapid" pe ceilalţi americani şi angajaţi locali ai misiunilor diplomatice americane aflaţi în închisoare în Turcia, după punerea în libertate a pastorului Andrew Brunson, relatează AFP. 

"Este o zi mare pentru America! Un alt cetăţean american a fost eliberat. Lumea trebuie să ştie că preşedintele Statelor Unite şi Departamentul de Stat continuă să lucreze din greu pentru a aduce acasă toţi ostaticii americani şi pe cei care sunt închişi fără vină", a scris el pe Twitter. 

Un tribunal turc din Aliaga, regiunea Izmir, a ordonat vineri eliberarea pastorului american Andrew Brunson, a cărui detenţie a provocat o gravă criză diplomatică între Ankara şi Washington. Instanţa de judecată a acceptat solicitările parchetului turc de a ridica măsura arestului la domiciliu şi interzicerea părăsirii teritoriului Turciei de către Brunson, care a putut pleca astfel din ţară. 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat că îl va primi pe Andrew Brunson în Biroul Oval la Casa Albă "probabil sâmbătă".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy