Mihai Fifor, la Pentagon cu James Mattis, secretarul Apărării al SUA

Flaviu Predescu |
Data publicării:

Mihai Fifor, Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit , miercuri la Pentagon cu secretarul apărării al SUA, James Mattis. 

Agenda discuţiilor a inclus teme prioritare ale cooperării în domeniul apărării dintre România și SUA, cu accent pe evoluţiile de securitate din regiunea Mării Negre şi din Balcanii de Vest, implementarea deciziilor Summit-ului NATO din luna iulie, participarea la lupta împotriva terorismului, cooperarea bilaterală și prezenţa forțelor SUA pe teritoriul României, precum și aspecte legate de cooperarea în domeniul industriei de apărare și programelor majore de înzestrare derulate cu partenerul american.

În cadrul discuţiilor, a fost evidenţiat ritmul dinamic de derulare al Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării, ca elemente esenţiale pentru securitatea şi stabilitatea ţării noastre şi a regiunii din care România face parte. În context, a fost apreciată maturitatea cooperării României cu Partenerul strategic, atât în plan bilateral, cât și în cadrul Alianței.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel