Mihai Fifor, consolidarea relaţiilor militare dintre România şi Grecia

Mihai Fifor
Mihai Fifor

Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale, luni, 14 mai, a vorbit cu omologul său elen, Panos Kammenos, pe tema consolidării relaţiilor de cooperare în domeniul apărării dintre România şi Grecia.

Potrivit MApN, cei doi miniştri au trecut în revistă stadiul cooperării româno-elene în domeniul apărării.

'Cei doi oficiali şi-au exprimat interesul reciproc pentru consolidarea relaţiilor de cooperare în domeniul apărării, inclusiv în sfera dezvoltării capabilităţilor militare, atât prin valorificarea opţiunilor de colaborare româno-elene, cât şi în cadrul iniţiativelor multinaţionale dezvoltate sub egida NATO şi UE, fiind identificate domenii de interes care să stea la baza iniţierii unor proiecte comune pentru industriile de apărare ale celor două ţări', transmite MApN.

Mihai Fifor a reiterat invitaţia către forţele armate elene de a contribui la operaţionalizarea structurilor NATO găzduite pe teritoriul ţării noastre şi de a participa la exerciţiile multinaţionale planificate în anul 2018 de România. De asemenea, Fifor a mulţumit omologului elen pentru participarea cu ofiţeri de stat major la 'Sea Shield 18', cel mai mare exerciţiu aliat în regiunea Mării Negre din acest an, organizat de Forţele Navale Române.

[citeste si]

Totodată, s-a discutat despre programele de modernizare şi înzestrare ale celor două forţe armate. A avut loc şi un schimb de opinii cu privire la situaţia de securitate din Balcanii de Vest, Regiunea Mării Negre şi Marea Mediterană.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel