MiG-urile 29 poloneze, din nou în aer după opt luni în care au fost consemnate la sol

Tudor Curtifan / 05 dec 2019 / 13:52

Avioanele de vânătoare MiG-29 ale Poloniei și-au reluat zborurile. Acestea erau consemnate la sol încă din martie anul acesta când un MiG-29 s-a prăbușit.

Un oficial al Armatei poloneze a confirmat faptul că avioanele MiG-29 Fulcrum au reluat zborurile. Potrivit publicației poloneze Defence24.com, decizia a fost luată pe data de 25 noiembrie, ca urmare a unei întrevederi între piloți și comandanții Armatei Poloniei. Informația a fost făcută ulterior publică în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa citată nu precizează dacă ancheta după prăbușirea MiG-ului polonez în martie a fost finalizată și nu oferă date cu privire la cauza accidentului.

Amintim că pe data de 4 martie 2019 un MiG-29 ce aparținea Forțelor Aeriene Poloneze s-a prăbușit într-o pădure de lângă orașul polonez Stoczek.Pilotul a reușit să se catapulteze și a supraviețuit.  Accidentul vine după ce în vara anului trecut, un alt avion MiG-29 - de concepție sovietică - s-a prăbușit în nordul țării. Și atunci pilotul s-a catapultat, dar din păcate nu a supraviețuit.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy