MiG-urile 29 poloneze, din nou în aer după opt luni în care au fost consemnate la sol

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Avioanele de vânătoare MiG-29 ale Poloniei și-au reluat zborurile. Acestea erau consemnate la sol încă din martie anul acesta când un MiG-29 s-a prăbușit.

Un oficial al Armatei poloneze a confirmat faptul că avioanele MiG-29 Fulcrum au reluat zborurile. Potrivit publicației poloneze Defence24.com, decizia a fost luată pe data de 25 noiembrie, ca urmare a unei întrevederi între piloți și comandanții Armatei Poloniei. Informația a fost făcută ulterior publică în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa citată nu precizează dacă ancheta după prăbușirea MiG-ului polonez în martie a fost finalizată și nu oferă date cu privire la cauza accidentului.

Amintim că pe data de 4 martie 2019 un MiG-29 ce aparținea Forțelor Aeriene Poloneze s-a prăbușit într-o pădure de lângă orașul polonez Stoczek.Pilotul a reușit să se catapulteze și a supraviețuit.  Accidentul vine după ce în vara anului trecut, un alt avion MiG-29 - de concepție sovietică - s-a prăbușit în nordul țării. Și atunci pilotul s-a catapultat, dar din păcate nu a supraviețuit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel