Tot mai puține. Un avion MiG-21 s-a prăbușit la o paradă militară din Libia (VIDEO)

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Sursă foto: Captură YouTube, canalul Mokhtar Ruofa
Sursă foto: Captură YouTube, canalul Mokhtar Ruofa

Un avion de vânătoare MiG-21 al Forțelor Aeriene Libiene s-a prăbușit sâmbătă în timpul unei parade militare la Benghazi, al doilea oraș cu cea mai mare populație din țară, pilotul pierzându-și viața.

”Generalul de brigadă Jamal ibn Amer, unul dintre cei mai importanți piloți ai Armatei Naționale Libiene (LNA), a fost ucis în accidentul care a implicat MiG-21bis # 698. El a supraviețuit anterior unui atac MANPADS deasupra orașului Tripoli în timp ce zbura cu un MiG-21 în aprilie 2019”, se precizează pe contul de twitter Libia OSINT, în care sunt postate și înregistrări cu prăbușirea aeronavei.

Ulterior, prăbușirea a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al LNA, Khalifa al-Obeidi, care și-a exprimat durerea pentru moartea lui Jamal ibn Amer prin Facebook.

Parada a avut loc cu ocazia celei de-a șaptea aniversări a lansării Operației Demnitatea Libiei și a fost prezentă de comandantul LNA, mareșalul Khalifa Haftar. Principala cauză a accidentului este considerată o defecțiune tehnică a aeronavei. Locul prăbușirii a fost în apropierea zonei în care s-a desfășurat parada, iar numărul victimelor puteau fi mult mai mare dacă pilotul nu reușea să îndepărteze aeronava la timp.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini filmate de amatori cu aeronava în timp ce se prăbușea și cu explozia survenită după momentul impactului

Pe 20 mai, un avion MiG-21 al Forțelor Aeriene Indiene (IAF) s-a prăbușit în statul Punjab, pilotul fiind ucis, acest incident fiind cel de-al treilea în 2021 în care aeronavele MiG-21 indiene au fost implicate.

În anii 1990, România a modernizat 110 aeronave MiG-21 la standardul LanceR. Potrivit datelor analizate de DefenseRomania, în 2015, Forțele Aeriene Române aveau operaționale 26 de aeronave MiG-21 LanceR. De atunci și până în mai 2021 au „căzut” trei aeronave de acest tip. Astfel, numărul maxim de avioane MiG-21 LanceR de care dispunem în prezent este de 23.

CITEȘTE ȘI: Forțele Aeriene Sârbe își iau rămas bun de la avioanele MiG-21. România încă se bazează pe acest timp de avioane

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel