MiG-29, prăbușit în Polonia! Pilotul s-a catapultat, dar nu a supraviețuit

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion militar polonez MiG-29 s-a prăbuşit în noaptea de joi spre vineri în nordul Poloniei, iar pilotul s-a catapultat, însă nu a supravieţuit, a anunţat Ministerul Apărării, informează AFP. 

Avionul de vânătoare, de concepţie sovietică, venea de la Baza 22 a aviaţiei tactice de la Malbork şi s-a prăbuşit în jurul orei locale 02:00 (00:00 GMT), la circa 20 de km de acest oraş, în apropiere de localitatea Sakowko. 

O comisie urmează să clarifice cauzele accidentului. Pilotul avea multă experienţă, cu peste 800 de ore de zbor la activ, dintre care 600 pe avioane MiG-29, la bordul cărora el efectua patrule de luptă, se arată într-un comunicat al ministerului. 

El a participat la exerciţii militare naţionale şi internaţionale. 

Armata poloneză dispune de 32 de avioane MiG-29. Mai multe dintre ele nu mai zboară, din cauza lipsei unor piese de schimb, conform media poloneze. Polonia are de asemenea 48 de avioane de vânătoare americane F-16. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel