MiG-27, trimise de India în istorie. Ultimul zbor al avioanelor sovietice (VIDEO)

Tudor Curtifan |
Data publicării:

India a retras oficial avioanele sovietice MiG-27.

Retragerea MiG-27 din serviciul Indiei e parte a unui program amplu de modernizare a avioanelor militare aflate sub comanda Forțelor Aeriene Indiene. Potrivit India Today, MiG-27 se aflau în serviciu de peste patru decenii.

În cadrul unei ceremonii de ”adio”, șapte avioane MiG-27 au efectuat ultimul zbor, în vestul Indiei, la Baza Aeriană Jodhpur din Rajasthan.

Aramata indiană a subliniat că „după ce au intrat în serviciu în 1981, avioanele MiG-27 au devenit principalele avioane de atac indiene. Aceste aeronave au luat parte la toate operațiunile majore și au jucat un rol cheie în timpul conflictului de la Kargil din 1999” ( n. red. - conflictul de la Kargil e un important conflict armat desfășurat în Kașmir între India și Pakistan, în urmă cu două decenii). 

Sursa citată amintește totuși că MiG-27 nu au fost lipsite de incidente.  Numai în ultimul an, două aparate s-au prăbușit, unul în luna martie, în nord-vestul Indiei, asta după ce un incident similar a avut loc în februarie. Atunci un MiG-27 s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament.

Material video - retragerea MiG-27 de către India:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel