MiG-21 LanceR românești, antrenament cu Gripen maghiare. România și Ungaria au exersat misiuni de apărare a spațiului aerian (Foto)

Foto de la exercitiul „Interceptor21”, la care au participat avioane MiG-21 LanceR românești și avioane Gripen maghiare. Sursă foto: KPRA via Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu"
Foto de la exercitiul „Interceptor21”, la care au participat avioane MiG-21 LanceR românești și avioane Gripen maghiare. Sursă foto: KPRA via Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu"

Două aeronave de tip MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" au participat la exercițiul româno-ungar „Interceptor21”, unde au efectuat misiuni comune cu aeronave Gripen ale Forțelor Aeriene Maghiare.

Potrivit unui anunț făcut de Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu", care a fost angrenată în desfășurarea exercițiului bilateral româno-maghiar, ungurii au participat cu două avioane Saab JAS 39 Gripen, dar și cu un avion de transport Airbus 319.

„În perioada 05-08.10.2021 Baza 71 Aeriană este angrenată în desfăşurarea exerciţiul bilateral româno-ungar “INTERCEPTOR21””, se arată într-o postare a bazei de la Câmpia Turzii.

„Acest exercițiu este destinat antrenării personalului din Forțele Aeriene din România și Ungaria în executarea misiunilor de apărare a spațiului aerian. În cadrul exercițiului se urmărește realizarea interoperabilității şi schimbului de experiență în aplicarea tacticilor, tehnicilor și procedurilor specifice misiunilor de Poliție Aeriană, precum și exersarea procedurilor de tip cross border”, mai precizează sursa citată.

Exercițiul se află la ediția cu numărul 11.

Baza 71 de la Câmpia Turzii amintește că manevrele militare au demonstrat „o îndelungă colaborare cu partenerii şi vecinii noştri şi pentru prima dată exercițiul s-a desfăşurat pe parcursul a două zile”.

„Baza 71 Aerienă “General Emanoil Ionescu” participă la acest exercițiu cu două aeronave MiG-21 LanceR, iar Forțele Aeriene Ungare cu două avione Saab JAS 39 Gripen şi o aeronavă Airbus 319”, a conchis sursa citată.

Foto de la exercitiul „Interceptor21”, la care au participat avioane MiG-21 LanceR românești și avioane Gripen maghiare. Sursă foto: KPRA via Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu":

1. Foto de la... (gripen-formatie-ungaria_50033200.jpg)

 

2. Foto de la... (airbus-319-gripen-ungaria_14097700.jpg)

 

3. Foto de la... (gripen-ungaria-avioane_84939300.jpg)

 

4. Foto de la... (gripen-ungaria_33210100.jpg)

 

5. Foto de la... (mig-21-lancer_73247900.jpg)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel