MiG 21 LanceR, raport prăbușire. Decizie privind interdicția de zbor

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Raportul privind accidentul aviatic produs la începutul lunii iulie pe aerodromul militar Borcea nu a fost finalizat.

Cu toate acestea, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a ridicat interdicţia de zbor pentru aparatele MIG 21 LanceR, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, Oliver Anghel.

"Conform procedurilor, interdicţia a fost ridicată de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, dar concluziile accidentului nu sunt încă publice. În momentul în care va fi finalizat, raportul va fi prezentat ministrului şi după aceea va fi făcut public", a afirmat Oliver Anghel, potrivit Agerpres.

Pe 7 iulie, un avion Mig 21 LanceR, care participa la mitingul aerian organizat cu prilejul Zilei Porţilor Deschise de la Baza Aeriană Borcea, s-a prăbuşit în timpul demonstraţiei. Pilotul aeronavei, locotenent-comandorul Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, şi-a pierdut viaţa. Ofiţerul îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti. 

Procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi ucidere din culpă. 

Imediat după accident, toate aparatele MIG 21 LanceR au primit interdicţie de zbor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel