MiG-21 LanceR intră în reparații capitale, inclusiv la nivelul motoarelor. Lucrările vor fi efectuate de Aerostar

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: ROAF
Sursă foto: ROAF

MApN a alocat un contract în valoare de aproximativ 8 milioane de euro pentru reparații capitale a aeronavelor militare MiG-21 LanceR și IAK-52.

Potrivit portalului SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice), în cadrul „Contractului subsecvent nr. 8 la Acordul Cadru nr. A1-9217 din 03.09.2019”, a fost atribuită reparația aeronavelor MiG-21 LanceR și IAK-52.

Contractul a fost atribuit de MApN prin Unitatea Militară 01836 către Aerostar Bacău, companie care va efectua reparațiile capitale ale aeronavei.

Potrivit sursei citate, valoarea contractului alocat este de 38.074.587,8 RON, adică aproximativ 7.8 milioane de euro.

Este vorba despre „reparații de complexitate ridicată (reparație capitală) la avioanele militare tip MiG-21 LanceR si IAK-52 și reparatie de complexitate ridicată (reparatie capitală) la motoarele tip R13-300 si M14P”.

Nu e precizată altă natură a lucrărilor. 

CITEȘTE ȘI: Până la IAR-99 Șoim și F-16, drumul viitorilor piloți de vânătoare ai României începe cu Iak-52

Amintim că pe data de 23 februarie un MiG-21 LanceR a fost implicat într-un incident la aterizare iar majoritatea avioanelor de acest tip au fost oprite de la zbor. Bineînțeles, contractul atribuit pentru reparații capitale nu are legătură cu nefericitul eveniment. 

Atunci, MApN a transmis că incidentul a fost generat de funcționarea defectuoasă a trenului de aterizare. Aeronava se afla în dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii.

De-a lungul timpului au intrat în dotarea Forţelor Aeriene peste 400 de avioane MiG-21, ultimul avion de acest tip intrând în serviciu în anul 1982.

În anul 1992, Forţele Aeriene Române au iniţiat un program de modernizare a aparatelor MiG-21, pentru a asigura interoperabilitatea cu NATO şi pentru a mări capacitatea acestora de a executa misiuni la cerinţele luptei aeriene moderne - MiG-21 LanceR.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel