Microsoft anunță că hakeri ruși au declanșat atacuri cibernetice în toată lumea

Eduard Pascu |
Data publicării:
Atac cibernetic
Atac cibernetic

Microsoft a detectat atacuri ale hackerilor angajați de autoritățile ruse împotriva organizațiilor antidoping din întreaga lume, a anunțat Microsoft pe blogul corporației, anunță paginaderusia.

Centrul Miscrosoft privind amenințările informatice a depistat atacuri cibernetice masive împotriva organizațiilor antidoping și sportive din partea unei grupări denumită Strontium, cunoscută și sub numele de Fancy Bear și APT28, sustine compania.

„Cel puțin 16 organizații naționale și internaționale de sport și anti-doping de pe trei continente au fost victimele acestor atacuri, care au început pe 16 septembrie, cu puțin timp înainte de anunțarea unor noi acțiuni posibile întreprinse de Agenția Mondială Antidoping”, se arată în comunicat.

Potrivit Microsoft, unele dintre aceste atacuri au avut succes. Hackerii au folosit metode phishing și malware. Compania a notificat organizațiile vizate de atacurile in cauza.

Gruparea Strontium este considerata responsabilă pentru atacurile cibernetice asupra Partidului Democrat din SUA, NATO, postului de televiziune francez TV5 Monde, Bundestag și altor autorități și organizații occidentale și internaționale.

În august 2019, Microsoft a anunțat că a împiedicat Strontium, asociată cu guvernul rus, să lanseze un atac asupra sistemului eletoral din SUA.

Vezi și: Pentagonul atribuie Microsoft contractul JEDI destinat armatei americane

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel