Mișcare împotriva deciziei lui Trump. Democrații încearcă blocarea retragerii trupelor americane din Germania

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Opoziţia democrată din Congresul american a introdus un proiect de lege menit să blocheze demersul preşedintelui republican Donald Trump de retragere a 9.500 de militari americani din Germania, informează Agerpres, care citează Reuters.

Proiectul, propus de congresmenii Eliot Engel, preşedintele Comisiei de Politică Externă din Camera Reprezentanţilor, şi Bob Menendez, membru al Comisiei de Relaţii Externe din Senat, prevede interzicerea finanţării vreunei retrageri de forţe americane din Europa fără aprobarea prealabilă a Congresului.

''Decizia dezastruoasă a preşedintelui Trump de a retrage mii de trupe şi de a reduce efectivele în Germania ne pune în pericol securitatea naţională', notează Engel într-o declaraţie.

Conform proiectului de lege avansat, s-ar interzice finanţarea retragerii unor unităţi militare americane din Europa, cu excepţia situaţiei în care ţara gazdă solicită această retragere sau dacă preşedintele american anunţă cu 180 de zile în avans retragerea trupelor, îşi motivează decizia, secretarul de stat şi cel al apărării sunt audiaţi în Congres pe acest subiect şi în final Congresul validează decizia.

 

Retragerea trupelor SUA din Germania



Donald Trump a anunţat oficial că trupele americane staţionate în Germania vor fi reduse la circa 25.000, de la 34.500 în prezent. 

În prezent, în jur de 34.500 de militari americani locuiesc împreună cu familiile în cele 21 de baze americane de pe teritoriul german. Efectivele pot atinge 52.000 de membri cu ocazia unor rotaţii sau manevre.

În replică, partea germană, prin Heiko Mass, șeful diplomației de la Berlin, a precizat că prezența trupelor americane în Germania este importantă pentru securitatea americană şi europeană.

,,Credem că prezenţa americană în Germania este importantă nu doar pentru securitatea Germaniei, ci şi pentru securitatea SUA şi mai ales pentru securitatea Europei", a afirmat Maas în timpul unei vizite în Polonia, a doua zi după anunţul preşedintelui american.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel