Mihai Fifor la Forumul CEPA: România, maturitate strategică în regiunea Mării Negre

Crişan Andreescu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Facebook Mihai Fifor
Foto: Facebook Mihai Fifor

Aflat în SUA, ministrul Apărării Naționale,  Mihai Fifor, a participat luni, 24 septembrie, la Forumul Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA), având ca temă "Winning the 21st Century -Allied Strengh and Solidarity". Ministrul Mihai Fifor a fost invitat special la Forumul CEPA, unde a susținut o prezentare în cadrul panelului "Beyond 2%: Quantity and Quality in European Defense Investments".

Intervențialui Mihai Fifor  s-a axat asupra angajamentelor Guvernului României în ceea ce privește partajarea echitabilă a responsabilităților în cadrul Alianței Nord-Atlantice și dimensiunii de apărare a parteneriatului strategic dintre România și SUA.

"Am discutat despre maturitatea strategică de care România dă dovadă în regiunea Mării Negre, dar și în interiorul Alianței din care face parte. Am demonstrat că țara noastră este un aliat solid care îndeplinește toate cele trei condiționalități NATO referitoare la cash - alocarea de 2% pentru bugetul apărării, contribuții cu trupe și capabilități. În acest context, am punctat nevoia unei coerențe în planificarea apărării, subliniind că eforturile întreprinse de România în ultimul an înseamnă deopotrivă cantitate și calitate. Așadar, am insistat asupra faptului că întreaga logică a achizițiilor în domeniul apărării are o componentă importantă de investiții serioase în industria națională de apărare, transfer de tehnologie și know-how, cooperare industrială și offset, toate acestea dovedind că Ministerul Apărării Naționale este un stimulator pentru creșterea și dezvoltarea economiei naționale", a declarat Mihai Fifor.

De asemenea, în data de 24 septembrie, ministrul Mihai Fifor s-a întâlnit cu generalul Joseph Lengyel, comandantul Gărzii Naționale a Statelor Unite ale Americii, la reședința oficială a acestuia. La convorbiri au fost prezenți și alți oficiali americani, respectiv generalul-maior Sheryl Gordon, comandantul Gărzii Naționale a Statului Alabama, Thomas Goffus, adjunctul asistentului secretarului american al Apărării pentru Europa și NATO, reprezentanți ai Congresului SUA, ai Departamentului Apărării și Departamentului de Stat al SUA. Discuțiile s-au concentrat pe modalitățile concrete de cooperare dintre România și SUA în domeniul apărării, precum și rolul important pe care România și l-a asumat în regiunea Mării Negre.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel