Merkel: Germania va sancţiona Rusia, până când integritatea teritorială a Ucrainei va fi restabilită

S.I. Catalin |
Data publicării:

Sancţiunile Germaniei împotriva Rusiei vor fi ridicate doar după ce va fi restabilită integritatea teritorială a Ucrainei. Declaraţia a fost făcută de cancelarul german, Angela Merkel, într-o conferinţă de presă susţinută la Kiev în comun cu preşedintele Petro Poroşenko. Oficialul german a mai adăugat că în luna decembrie, ţara sa va prelungi măsurile punitive împotriva Moscovei. 

,,Vom începe să discutăm despre reducerea sancţiunilor doar după ce vor exista progrese privind rezolvarea conflictului din estul Ucrainei. Prevederile acordului de la Minsk nu sunt pe deplin respectate. Acum se fac doar paşi foarte mici în acest sens", a precizat cancelarul Germaniei.

La rândul său, Petro Poroşenko a vorbit despre alegerile programate în 11 noiembrie în regiunile controlate de separatiștii. Oficialul consideră că pretinsul scrutin din Donbass contravine înțelegerilor de pace de la Minsk şi e convins că acesta ar putea duce la agravarea ostilităților. 

,,Alegerile care vor avea loc în curând în regiunile Doneţk şi Lugansk se vor desfăşura într-un mod ilegal. Rezultatele scrutinului nu vor fi niciodată recunoscute de comunitatea internaţională", a declarat preşedintele Ucrainei.

Rusia a impus ieri sancţiuni pentru aproape 400 de ucraineni: 322 de persoane fizice şi 68 juridice. Măsurile restrictive vizează judecători ai Curţii Constituţionale din Ucraina, deputaţi, oameni de afaceri, politicieni din anturajul preşedintelui Petro Poroşenko, dar şi pe fiul acestuia. Sancţiunile vin ca un răspuns la restricţiile impuse în ultimii ani de Ucraina.

De la începutul conflictului din Donbas, peste 1700 de persoane fizice şi 756 de persoane juridice din Rusia au fost trecute în lista neagră de autorităţile de la Kiev.



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel