Merkel, avertisment: 'Război hibrid' al Rusiei împotriva soldaţilor germani

Scutaru Cristina |
Data publicării:
Merkel
Merkel

Angela Merkel a afirmat vineri că ţara sa îşi consolidează capacităţile defensive în faţa 'războiului hibrid' desfăşurat, în opinia sa, de Rusia împotriva soldaţilor germani staţionaţi pe flancul estic al NATO, relatează AFP.

'Aici, vă confruntaţi, de asemenea, cu o situaţie care constituie un alt aspect a doctrinei militare ruse: ideea unui război hibrid', a declarat Angela Merkel contingentului armatei germane prezent în Lituania în cadrul forţei NATO având ca misiune să descurajeze orice atac al Rusiei. Statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice au acuzat Rusia că recurge la tehnici de 'război hibrid', de la subversiune la propagandă, precum şi 'războiul cibernetic', pentru a sabota ţările occidentale fără să declanşeze un răspuns militar complet al NATO.

La rândul său, Rusia a dezminţit în repetate rânduri că se află la originea unor asemenea atacuri, afirmând însă că Alianţa Nord-Atlantică provoacă o cursă a înarmării. 'Războiul hibrid nu este ceva cu care să fim atât de obişnuiţi. Evident, experimentaţi acesta aici într-un mod foarte deosebit', a mai spus Angela Merkel, fără să facă alte precizări.

'Avem motive pentru care am creat în Germania o unitate cibernetică specială în rândul forţelor germane cu scopul de a se dota cu capacităţi în acest domeniu', a adăugat cancelarul federal într-un discurs ţinut în faţa militarilor germani staţionaţi la Rukla, la nord-vest de capitala Lituaniei, Vilnius.

Victimele unor false acuzaţii de viol

Anul trecut, Germania a desfăşurat peste 500 de soldaţi în Lituania în cadrul unei misiuni a NATO destinate să asigure ţările din Europa de Est membre ale NATO. La scurt timp după sosirea lor, militarii germani au fost victimele unor false acuzaţii de viol, în timp ce presa a făcut cunoscut că telefoanele mobile ale soldaţilor NATO au devenit ţinta atacurilor ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel