Mercenarii ruși din Siria au torturat, decapitat și ars un dezertor din armata lui Assad (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ziarul rus Novaya Gazeta a publicat noi dovezi în ceea ce privește torturarea și decapitarea unui bărbat din Siria, a cărui moarte groaznică a fost dezvăluită pentru prima dată într-un videoclip de două minute lansat pe 30 iunie 2017, potrivit publicaţiei meduza.io.

La vremea respectivă, jurnaliştii au speculat că vorbitorii de limbă rusă care-l băteau şi torturau pe bărbatul respectiv, recurgând la metode greu de descris în cuvinte, erau mercenari ai companiei militare private ruse „Wagner“ din Siria.

La începutul acestei luni, Novaya Gazeta a  intrat în posesia altor două înregistrări video de la locul crimei, iar ziarul rus precizează că noile înregistrări susțin suspiciunile că mercenarii ruși se aflau în spatele uciderii cetăţeanului sirian.

În noile înregistrări video, atacatorii sunt auziți vorbind rusă fără accent străin, ceea ce demonstrează clar că sunt de naţionalitate rusă. După cum se poate observa şi în înregistrarea video, mercenarii ruşi coordonează mutilarea corpului bărbatului siria, dar ,în acelaşi timp, fac glume despre modul în care acesta va fi incinerat.

Vă avertizam că sunt imagini cu puternic impact emoțional!

La începutul acestei luni, publicaţia de limba arabă Jesr Press a identificat victimă: Mohammed Taha Ismail Al-Abdullah, un bărbat sirian născut în Deir ez-Zur în 1986, care a fugit inițial de războiul civil din Siria. Acesta a revenit în ţară, înainte de 2017, când a fost recrutat în armata regimului Assad. Ulterior a încercat să fugă, dar a fost prins. Jesr Press consideră că videoclipul execuției sale a fost înregistrat în provincia Homs.

În imagini, bărbaţii care vorbesc rusă şi care-l ucid pe Al-Abdullah, au feţele acoperite, cu excepția unuia dintre ei care și își expune fața.

Novaya Gazeta a încărcat imaginea cu faţa respectivului bărbat în FindClone (o rețea neurală care colectează informaţii din fotografiile de profil de pe rețeaua de socializare rusă VKontakte), iar jurnaliștii au reuşit să identifice cu ajutorul acestui sowft un bărbat pe nume „Stanislav D." (ziarul a ales să nu publice prenumele complet al individului).

Novaya Gazeta spune că a reușit să obțină copii ale pașaportului respectivului bărbat, dar şi alte câteva documente care atestă că acesta este angajat al companiei militare private Wagner. Jurnaliștii Novaya Gazeta susţin că au primit informaţii care atestă ca bărbat pe nume „Stanislav D." a fost ofițer de poliție în Stavropol înainte de a deveni mercenar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel