Membri ai unui grup violent neonazist, arestați în SUA

Tudor Curtifan / 27 feb 2020 / 11:36
Trupe de poliție în Statele Unite ale Americii, sursă foto: Nebraska State Patrol
Trupe de poliție în Statele Unite ale Americii, sursă foto: Nebraska State Patrol

Autorităţile americane au arestat miercuri patru "extremişti violenţi motivaţi rasial", acuzându-i că plănuiau să ameninţe şi să intimideze jurnalişti şi activişti, a anunţat Departamentul de Justiţie, potrivit DPA și Agerpres.

Cei patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, aveau legături cu grupul neonazist violent Atomwaffen Division, conform unui comunicat de presă.

Ei "au conspirat printr-un grup de chat criptat pentru a identifica jurnalişti şi alte persoane pe care voiau să îi intimideze", a precizat Departamentul de Justiţie.

"Grupul se concentra în principal pe persoane de etnie evreiască sau pe jurnalişti de culoare", se mai arată în comunicat.

Departamentul de Justiţie a explicat că cei patru bărbaţi au trimis postere cu simboluri naziste şi cu arme membrilor Atomwaffen, care le-au expediat mai departe reporterilor şi activiştilor luaţi în vizor de acest grup.

Fluturaşii au fost trimişi unui jurnalist de televiziune care a relatat despre acest grup la Seattle, în statul Washington, unor persoane afiliate cu Liga Antidefăimare şi unui jurnalist de la o revistă din Phoenix, Arizona.

Bărbaţii locuiau în statele Texas, Florida, Arizona şi Washington, unde au fost puşi sub acuzare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy